Dagbesteding

Dagbesteding OZO:Jess! is kleinschalige dagbesteding voor mensen met een beperking. Dat kan zijn van  Autisme, ADHD, ADD, Syndroom van Down, hechtingsproblematiek, tot epilepsie, leerbeperkingen enzovoorts.

De visie van OZO:Jess! is om mensen met een beperking een zinvolle dag te geven te midden in de maatschappij. Het doel is om mensen een leuke zinvolle dag invulling aan te bieden waarbij we ze uitdagen om nieuwe dingen te leren en successen te behalen. Mede door rust, structuur en regelmaat in te zetten.
Ook cliënten mogen trots zijn om wie ze zijn en wat ze doen.
Ik vind het belangrijk om cliënten te laten groeien. Een goede zinvolle invulling van de dag gecombineerd met onvoorwaardelijke ondersteuning zorgt ervoor dat cliënten heel veel succeservaringen krijgen. Hiermee groeit hun eigenwaarde en hun kunnen. Ze worden zelfredzamer en zelfverzekerder.

  • Ik bied activiteiten aan die passen bij mogelijkheden;
  • Ik wil cliënten nieuwe vaardigheden leren en laten ontdekken door middel van uitdagende activiteiten, afwisseling en evt. scholing;
  • Ik wil cliënten successen laten ervaren;
  • Ik wil cliënten leren zelfverzekerder, vaardiger en zelfredzamer te worden;
  • Ik wil ze laten zien dat ze er altijd mogen zijn en dat we trots zijn op wat ze betekenen.

De groep cliënten bestaat uit maximaal 4, waar 1 begeleid(st)er verantwoordelijk voor is. We kunnen eventueel en in overleg de cliënten iedere dag ophalen en weer thuisbrengen. Ook is het mogelijk, in overleg, om thuis op te starten met de cliënten.

De cliënten die welkom zijn bij OZO:Jess! dagbesteding hebben een verstandelijke beperking. Helaas kunnen wij geen dagbesteding voor rolstoelers creëren.

We doen zinvol werk, waaronder het verzorgen van onze dieren. We hebben aan huis: 2 pony’s, 4 geiten, kippen, grote en meerdere konijnen, katten en honden. Buitenaf hebben we ook paarden in stalling staan, waar we ook kunnen poetsen, knuffelen en mesten. Het gaat er vooral om dat we met elkaar de klus klaren en dat iedereen trots is dat hij of zij zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan het geheel.

OZO:Jess! heeft een AGB code en is aangemeld bij VECOZO. Daardoor kunnen we zowel dagbesteding bieden aan cliënten met een Persoonsgebonden budget (PGB) als aan cliënten met een WLZ indicatie (Wet Langdurige Zorg).

Werkzaamheden die we verrichten zijn op verschillende werkplekken. Dat kan zijn bij ons aan huis, op een pensionstal in Giessenburg en op een stalling in Ridderkerk.

U kunt mij ook inschakelen als u hulp nodig heeft voor u kind, broer, familielid o.i.d. met een verstandelijke beperking. Dit kan zijn met administratieve formulieren, dit kan zijn bij het zoeken van een passende werk of woonplek, dit kan ook zijn dat u vragen heeft omtrent het gedrag van iemand met een beperking. Hopelijk kan ik u ondersteunen en verder op weg helpen.

OZO:Jess! Dagbesteding word begeleid door Jessica van der Linden.